Solana-prijs: hoeveel de crypto waard is en wat experts voorspellen dat er met de waarde zal gebeuren

Solana-prijs: hoeveel de crypto waard is en wat experts voorspellen dat er met de waarde zal gebeuren

Solana noemt zichzelf ‘de snelste blockchain ter wereld en het snelst groeiende ecosysteem in crypto’. De Solana-cryptocurrency beleeft een sterke maand en is het afgelopen jaar met meer dan 12.000 procent gegroeid. Het wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer $ 240, iets onder het recordniveau van bijna $ 260 dat eerder deze maand werd bereikt.

Wat is Solana?

Solana noemt zichzelf “de snelste blockchain ter wereld en het snelst groeiende ecosysteem in crypto, met meer dan 400 projecten verspreid over DeFi, NFT’s, Web3 en meer”. De transacties kosten minder dan een cent voor zowel ontwikkelaars als gebruikers, en het biedt bloktijden van 400 milliseconden.

Het is gedecentraliseerd en noemt zichzelf “censuurbestendig”, wat betekent dat het netwerk “open blijft zodat applicaties vrij kunnen draaien en transacties nooit zullen worden gestopt”. Bezoek Aandelen.nl voor meer informatie. Solana stelt ontwikkelaars in staat om apps te maken en is ook een NFT-marktplaats (non-fungible token). De recente hausse kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de groeiende populariteit van NFT’s, dit zijn tokens die het eigendom van een uniek digitaal bezit aangeven, zoals een afbeelding of ticket.

 

Solana prijsvoorspelling

Ben McMillan, oprichter en CIO van IDX Digital Assets, vertelde Forbes: “Als vermogensbeheerders houden we van Solana als investerings- en ontwikkelingsplatform. “NFT’s zorgden voor de vroege groei, maar voor duurzame groei op lange termijn zouden we aanhoudende groei willen zien in de niet-NFT gedecentraliseerde apps en in nieuwe projecten.” Vladimir Kardapoltsev, CEO van PointPay, voegde toe: “Ik geloof dat Solana het volgende grote ding is na Bitcoin en Ethereum. Daarom koop ik het momenteel na de recente prijsdaling.”

 

Moet ik investeren in cryptocurrency?

Mensen beleggen op eigen risico en cryptocurrencies worden niet gereguleerd door Britse financiële autoriteiten. Crypto overzicht is ook op de website. Alle crypto-investeringen zijn riskant, maar meme-munten zoals Shiba Inu zijn bijzonder volatiel en je moet bereid zijn alles te verliezen wat je investeert.

De Financial Conduct Authority (FCA) waarschuwde in januari: “Investeren in cryptoassets, of daaraan gekoppelde investeringen en leningen, houdt over het algemeen het nemen van zeer hoge risico’s in met het geld van investeerders.

“Als consumenten in dit soort producten investeren, moeten ze bereid zijn al hun geld te verliezen.” Susannah Streeter, senior beleggings- en marktanalist, Hargreaves Lansdown, legde eerder de risico’s uit aan i.

 

Ze zei: “Bovenop dat ze extreem volatiel zijn, zijn de meeste cryptocurrencies niet gereguleerd, wat niet alleen een nieuwe laag van onzekerheid toevoegt, maar ook betekent dat beleggers weinig of geen bescherming hebben tegen fraude.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.